Подпомага читалищата в България

Школа „Сан Стефано” Направление Изкуства в партньорство с Фондация за развитие „Читалища” Ви кани на тържество „В навечерието на Великден” На 12 април от 11 часа в многофункционалния комплекс Сан Стефано Плаза На ул. „Сан Стефано” 22

Easter_2017 (2)На добър час!!

 Европейската практика следва официалните препоръки на Съвета на Европа към правителствата и отговорните власти на страните-членки да признаят де факто неформалното образование за партньор в образованието за цял живот и да го превърнат в достъпно за всички.

Търсят се и у нас нови модели на образование и възпитание като се създава все по-благоприятна среда за обучение и то от ранна детска възраст до активното дълголетие.  Школа Сан Стефано дава знак, че има амбицията и възможностите да  бъде активен  участник  в това партньорство.

Като представители на българските читалища и на Фондация за развитие „Читалища”, изразяваме съпричастност към целите и задачите, които си поставя  Школата ” и по-специално направление „Изкуства” и нашата  готовност за съвместни дейности и инициативи.

Пожелаваме  привлекателната архитектурна среда да стимулира иновативния подход в съдържателната образователна и културна дейност.

Най-красивите цветя, на тази първа пролетна  среща на школата  с гражданите, са децата от две читалища на една община – Костенец. .Детската театрална работилница при читалище „Просвета”,с.Костенец и Танцовия фолклорен състав при читалище „Прогрес”,гр.Костенец.

 

В навечерието на най-големия Християнски празник  Възкресение Христово,  те ще ни поздравят, а заедно с добрите пожелания ще ни покажат и обагрени според запазената местна традиция, червени яйца.

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>