Подпомага читалищата в България

110 години НЧ „Прогрес 1907” гр. Костенец

Скъпи  колеги,

110-годишнината на читалище „Прогрес” е събитие в културния живот на град Костенец и още един повод за представяне на дейността, с която читалището  измерва постигнатото в своето развитие. Бихме искали да изразим от името на Фондация за развитие „Читалища” благодарност за съвместната ни работа и задоволство от постигнатото  в надеждите и намеренията за устойчиво развитие.

Радваме се на възможността  да работим заедно с вас, през последните 10 години, по редица приоритетни направления и дейности.  Участвахме и в проекти, осъществени с подкрепата на Европейската комисия. Във всички многобройни и разнообразни  инициативи, читалище „Прогрес” се представи достойно на национално и на международно ниво. Показа, не само, че е добре работеща самобитна българска институция, но е и авторитетен, отговорен към гражданите общински културен  център.

Високо ценим резултатите, които постигате като екип, заедно с многобройните преподаватели и самодейци. Доказвате цялостно виждане и съвременен подход в  подкрепа на творческите заложби  и образованието през целия живот. Стремите се  да бъдете иновативен център, който изгражда капацитет на съвременен културен, информационен, образователен и общностен център.  Създавате и укрепвате среда за обмен на информация, знание и опит, както и на възможности за партньорства между участващите организации. Видими са резултатите от добрия ви диалог с общината и региона, предимствата на добрата координация и споделяне на ресурсите на местно и регионално  ниво, насочени към по-добро то качество на живот

Пожелаваме на  читалище „Прогрес”1907, с обновената си и естетизираната  среда , да бъде още по-привлекателен и достъпен център,свързан с бъдещето на града и връзката с поколенията.

Бъдете здрави  и се радвайте на нови успехи, скъпи приятели!

 

Антоанета Гинина

Председател на Фондация за развитие „Читалища”

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *