Подпомага читалищата в България

Среща Румъния

arteralogoОт 15 до 20 юли в Одорхею Секушт – Румъния се състоя  Третата международна среща.

За постигане целите на проекта организаторите  предоставиха богата информация за най-разпространените занаяти и умения  и усвояване на тънкостите на местната мънистена традиция. Особен интерес предизвика разискването на  темата за  възможностите, които предоставя съвременния маркетинг при търговията със занаятчийски произведения, с лектор Габор Колумбан. Специално място беше отделено на нормативната уредба, свързана с националния регистър на професиите около традиционните занаяти в Румъния, която  е аналогична на тази в останалите страни – партньори по проекта.
Подготвената постоянна изложба с изработени накити от предишните семинари в Хърватия и Унгария бе широко рекламирана и посетена. Нашите участници в семинара Зоя Борисова, Йоланда Младенова, Стефка Ибришимова, Срджан Кръстевски, Злата Златкова и Мира Коларова също   получиха на официалната  церемония сертификати за проведеното обучение.

rom1rom2rom3rom4rom5rom6rom7rom8rom9rom10rom11rom12

Проектът се осъществява в България от Фондация за развитие „Читалища” с финансовата подкрепа на Програма Леонардо Партньорства на Европейската комисия. 
Информацията и мненията, публикувани в тази интернет страница не отразяват задължително официалните становища на Европейската комисия и Комисията не е отговорна за което и да е възможно тяхно използване.

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *